online randevu tedavi ücretleri

Tromboze Hemoroit

Tromboze hemoroit, Türkçe ismiyle basur boğulmasıdır. 3. ve 4. derece İç basur rahatsızlığı olan insanlarda sık olarak görülür. Şiddetli ağrı meydana gelen bu durumda idrar yapamamada görülür. Tromboze hemoroitlerde ağrı 48 saatte maksimum düzeye çıkar, dördüncü günden sonra azalır. Ağrılı şişlikler de bir kaç hafta içerisinde düzelme gösterir. Bu düzelme net ve kesin bir düzelme değildir. Tedavi edilmediği taktirde ileri ki bir süreçte tekrar ortaya çıkmaktadır.

Boğulmuş Hemoroit

TROMBOZE HEMOROİT SEBEPLERİ

Bazı uzmanlara göre iki oluşma nedeni vardır bunlara göre aşırı egzersiz sonucu basınç artışına bağlı toplar damar duvarı yırtılmakta ve pıhtı oluşmaktadır.

Etraf bağ dokularının zayıflığı nedeniyle aşağı sarkan toplar damar yumakları içinde kan akımı yavaşlamakta ve birikmekte bunun sonucunda da pıhtı oluşmaktadır.

BELİRTİLERİ

Ağrı; Pıhtı nedeniyle oluşan ağrı ve ödem refleks olarak makat kasında spazmını tetikler buda ağrısı artırır böylece kısır bir döngü oluşur.

Şişlik; Memelerin içinde biriken pıhtı ve ödeme bağlıdır

Kanama; Meme bir yerden patlarsa kanama eklenir

TROMBOZE HEMOROİD TEDAVİSİ

Tedavi üç şekildedir

1- Ameliyatsız tedavi,burada mutlaka basur memeleri makat içine itilmelidir.

2- Memenin içi açılarak trobüsün boşaltılması

3- Acil ameliyatlar.Bu hale gelmiş basurlarda ben klinik tecrübelerime dayanarak acilen HAL ameliyatı uyguluyorum hastalar ertesi gün şikayetsiz normal hayatına dönüyor

Tromboze hemoroit kendiliğinden geçer mi ?

Aşırılı ağrılı ve şi,ş durum kendiliğinden düzelebilir ancak temelde var olan hastalık kaldığı için her an tekrar ortaya çıkıp hastaya eziyet edebilir.

Riskleri;

Tromboze hemoroit oluşurken önce ödem daha sonra pıhtı ileri dönemlerde de yaralar ve doku çürümeleri gelişir.Tromboze hemoroidlerde dışarı çıkmış olan memelerin içeri itilmesi şişlik ve ağrıdan kasların kasılması nedeniyle olanaksızlaşır.

Korunma;

Boğulmuş basur oluşmasından korunmak için şunlara dikkat edilmelidir

Bu pozisyona gelmeden normal şartlarda var olan basurlar tedavi ettirilmelidir

Kabızlık önlenmelidir oluşsa da fazla ıkınmamalıdır.

Tuvalette uzun süre kalınmamalıdır